Закріплення знань

Діти по черзі виходять по двох наперед. Один із дітей повинен взяти торбу із зерном, та посіяти зерно в ту землю, в яку він хоче. А друга дитина повинна вийняти сердечко з тієї землі, в яку перша дитина посіяла зернята, і тримаючи сердечко в руках, розповісти яке сердечко схоже на цю землю. Потім виходять наступні двох дітей і сіють в іншу землю (в ту саму землю сіяти неможна). І так всі чотири види землі. Ті дітки, хто не виходив, нехай разом розкажуть зол.вірш, який вивчили на уроці. Похвалити дітей Сказати дітям, що усі ваші сердечка схожі до четвертого Бібл.історії, тому що ви всі гарно слухали Бібл.історію і гарно її запям’ятали. Ви обов’язково принесете добрий врожай Богові. І я хочу решту зерна посіяти, щоб нічого не лишилося в торбині (там повинен на самому дні лежати мішечок із цукерками. Дістати цукерки та розсіяти прямо на діток, вони щасливі почнуть збирати, тоді закликати їх поділитися порівну зі всіма, бо так хоче Ісус, щоб ми були щедрі і дружні. Послухаємо його голосу?).

6 Формування вмінь та навичок(лише для дітей віком 7 р.)

Заздалегідь підготувати 4 сердечка, на яких написані ситуації із життя дітей, коли до них говорить Бог. Діти, на чийому одязі є червоний, або синій колір, по-черзі виходять, та беруть одне із сердечок. Читають,(якщо дитина не вміє читати,- читає наставник). Завдання дітей визначити до якого саме грунту схоже сердечко цієї дитини. Якщо діти правильно визначили, то, хто читав іде і кладе це сердечко саме на ту землю в горщик.

Ситуації із життя:

1)Петрик сидів на Біблійному уроці в таборі. Вчитель розповідав про те, що Біблія навчає слухатися маму і тата. Але Петрик ніяк не міг зрозуміти, як це можна слухатися батьків в усьому, адже вони давно забули своє дитинство і не розуміють мене. Петрик послухав і забув. (1 грунт «край дороги»)

2)Марійка прочитала в Біблії по те, що Ісус любить її і віддав Своє життя за неї. Вона вирішила, що буде любити Ісуса, і робити такі вчинки, які приємні для Нього. І коли в школі вчителька запитала хто читає Біблію, і Марійка підняла руку, то всі і класі почали сміятися з неї та дражнити її, що вона богомолка. З того часу Марійка вирішила ніколи не читати Біблію, і не молитися, а бути такою, як всі. (2 грунт «камянистий»).

3) книга, через яку Бог говорить до людей, і її потрібно читати. Але коли закінчився табір, то Антонові було не до читання Біблії, - все немає часу, краще піти рибу половити з друзями, або подивитися мультики. Так оці інші справи не дали читати Слово Боже. (3 катег.грунту «грунт з терниною»).

4)Аня не один раз зауважила те, що Бог говорить до неї через совість, тоді коли вона хоче зробити щось погане. На таборі вона почула, що це Бог говорить до її серця таким чином. Аня вирішила, що завжди буде слухатися Божого голосу. І з цього часу життя Ані змінилося. Замість поганих вчинків вона почала робити дуже багато хороших вчинків, які були приємними Богові. (4 катег.грунту - «хороший грунт»)

Для вчителя:

-Головна істина має бути написана на А-4, туди вклеїти малюнок «діти біля Ісуса», або «Ісус тримає дитину на руках».

-додатки 1,2,3,4 використовувати під - час порівняння землі з сердечком дитини (виготовити самостійно Сердечка: байдуже, зляканеL, стурбоване, і радісне J)